2 Mart 2012 Cuma

Köfteli Brüksel Lahanası Tarifi

Malzemeler
Yarım kilo brüksel lahanası
300 gr köftelik kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi
1 çorba kaşığı soya sosu
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ (kızartma için)

Sos için malzemeler
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı köri sosu
Yarım bardak kaşar rendesi
Karabiber, tuz
Köfteli Brüksel Lahanası Hazırlanışı
Yarım kilo brüksel lahanasını bir tencerede kapağı açık şekilde 10 dakika kadar fazla yumuşamayacak kadar haşlayıp süzün.

Başka bir kapta; kıyma, soğan, sarımsak, ekmek içi, soya sosu, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırın.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekilde köfteler hazırlayıp yağda kızartın.

Sosun Hazırlanışı:
Nişasta, köri sosu, tuz, karabiber ve sütü karıştırın.
Fazla kaynatmadan muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını sosa ekleyin. Sosumuz hazır.
Fırın kabını yağlayıp brüksel lahanaları ve köfteleri isteğinize göre dizin.
Hazırladığınız sosu döküp kalan rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin.
Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel