4 Şubat 2012 Cumartesi

nba all star kadroları 2012 ilk beş açıklandı

Orlando'da yapılacak olan 61. NBA All-Star maçı kadrosunun ilk beşleri bu sabaha karşı saat 02.00'de açıklandı.

Buna göre kadrolar şu şekilde oluştu:

Doğu Karması: Derrick Rose(Chicago Bulls), Dwyane Wade(Miami Heat), LeBron James(Miami Heat), Carmelo Anthony(New York Knicks), Dwight Howard(Orlando Magic)

Batı Karması: Chris Paul(Los Angeles Clippers), Kobe Bryant(Los Angeles Lakers), Kevin Durant(Oklahoma City Thunder), Blake Griffin(Los Angeles Clippers), Andrew Bynum(Los Angeles Lakers)

Blake Griffin ve Andrew Bynum kariyerlerinde ilk kez ilk 5 başlayacaklar.

Yao Ming lige adımını attığı günden bu yana All-Star oylamasında en yüksek oyu alan batı pivotu ünvanını kimseye kaptırmamıştı.Yao Ming'in basketbolu bırakmasının ardından batıda en çok oyu alan pivot Andrew Bynum duygularını şöyle ifade etti "Benim için iyi bir duygu bu, çünkü bu sene en azından All-Star olmayı hak edecek rakamlar yakaladım bu.Bu, harika oldu çünkü taraftarlar beni seçti."

Bynum ayrıca Kobe'yle aynı takımda oynamaktan duyduğu mutluluğunu ifade etti ve "Bu inanılmaz, gülünç.Ama o kesinlikle dünyanın en iyi oyuncusu.Bunu her yıl başarıyor." dedi.

Doğunun yıldız oyuncusu Derrick Rose ise bunun kendisi için çok şey ifade ettiğini söyledi ve başka yıldızlarla beraber oynamanın kendisi için önemini şu sözlerle anlattı "Bu kesinlikle eğlenceli.Daha büyük liderlik yeteneği öğreniyorsunuz.Özellikle her biri farklı tarz olan liderleri olan bir takımda oynarken.Genç oyuncu olarak orada kazandıklarımı alıp takıma ekliyorum"

Ayrıca 1997 NBA All-Star'ın da Houston'dan Hakeem Olajuwon, Charles Burkley ve Seattle'dan Gary Payton, Shawn Kemp halk oylamasıyla ilk beş seçilmişti.Bu All-Star maçından beri 2 takımın 2'şer ilk oyuncusu çıkardığı ilk All-Star maçı oldu bu.

Ayrıca koçlar tarafından belirlenecek olan yedekler kadrosu da haftaya perşembe açıklanacak.

2012 Eurovision Şarkı Yarışması katılacaklar

2012 Eurovision Şarkı Yarışması, yarı finalleri 22 ve 24, büyük finali ise 26 Mayıs 2012 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak olan 57. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Eldar & Nigar'ın seslendirdiği "Running Scared" şarkısı ile birinci olan Azerbaycan, Eurovision Şarkı Yarışması kuralları gereği ev sahipliği yapmaya hak kazandı. Yarışma her yıl olduğu gibi OAZD 22.00'de başlayacaktır[3] Karadağ, iki yıl aradan sonra yarışmaya tekrar katılacağını açıklamıştır. Polonya, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Ev Sahipliği yapacağı için yarışmadan çekilmiştir. Yarışmaya 43 ülkenin katılacağı kesinleşmiştir.

Başbakanlık Bursu Kaç Zayıf İle Kesilir? Başbakanlık Bursu Ne Zaman Kesilir ?

Üniversiteler içerisinde başbakanlık bursuna sahip öğrencilerin her iki dönem toplamında 4 zayıf olması halinde başbakanlık burcu otomatik olarak krediye dönüştürülür ve aldığınız burs toplamı kadar geri ödemesini okul bitiminden 2 sene sonra ödemeye başlarsınız.
Konu ile ilgili sıkca sorulan bazı sorular ise;



İlk dönem 3 zayıfım var ikinci dönem kaç zayıf hakkım olur?
İkinci dönem için en fazla 1 dersten kalabilirsiniz. Toplam olarak bir senede kaldığınız ders sayısı dört olmamalıdır.



Peki Krediye dönüştürüldükten sonra daha öncesinde aldığım bursun ödemesinide gerçekleştirecekmiyim?
Daha öncesinde ne kadar burs aldıysanız toplamda etkilemez fakat krediye dönüştürültükten sonra mutlaka geçerli olacaktır ödemeniz gereken tutarlar.


İlk dönem 4 ders ve fazlası olacak şekilde kaldığım ders oldu, bursum kesilir mi?
İlk dönem burs kesilmesi gerçekleştirilmemektedir. Bursun kesilmesi için dönem değil sene sonunun gelmesi gerekmektedir ve dersler seneye göre bakılmaktadır, dönem dönem değil.

Genel Genel