11 Şubat 2012 Cumartesi

Yalan Dünya 5.Bölüm Fragmanı

Trabzonspor Gaziantepspor 4-1 10.02.2012 Maç Özeti

Trabzonspor Gaziantepspor 4-1 10.02.2012 tarihinde Avni Aker de karşı karşıya geldiler.(k.k.) Ivelin Popov, (pen.) Burak Yılmaz 2 ve Mustafa Yumlu gollerine karşılık rakip Gaziantepspor un tek golü ise Marek Sapara dan geldi.Bu galibiyetle Trabzonspor çıkışını sürdürürken Gaziantepspor ise puansız evine döndü.
Trabzonspor 4 : 1 Gaziantepspor Maç Özeti 10.02.2012

şehzade mustafa kimdir? şehzade mustafa nasıl öldürüldü?

Şehzade Mustafa, (d.1515, Manisa - ö. 6 Ekim 1553, Konya) Babası Kanuni'yi tahttan indirme planları yaptığı gerekçesiyle boğdurulan Osmanlı şehzadesidir.

Sultan Süleyman’ın ilk hasekisi Mahidevran Sultan'dan olma oğludur. Saruhan, Amasya, Konya sancak beyliklerinde bulunmuştur. Babasının tahtına göz dikmekle suçlanmış; Nahcıvan seferi'ne giden Osmanlı ordusunun Konya’da konakladığı sırada, padişahın otağında boğdurulmuştur.
1515 yılında babası Sultan Süleyman’ın şehzadeliği sırasında Manisa’da dünyaya geldi. Dedesi Yavuz Sultan Selim’in 1520’de hayatını kaybetmesi üzerine Osmanlı tahtına oturmak üzere İstanbul’a giden babasını yanında İstanbul’a gitti.

Hürrem Sultan’ın babasının sarayına girmesinden sonra annesi Mahidevran ile Kanuni’ye dört şehzade daha doğuran Hürrem Sultan arasında, Kanuni’den sonra kendi oğullarının tahta çıkmasını sağlamak için büyük bir mücadele yaşandı.

Şehzade Mustafa, 1533 -1541 arasında Saruhan Sancak Beyi olarak görev yaptı. Saruhan (Manisa), padişah adayının görev yaptığı yer kabul edilirdi. 1541’de Amasya Sancak beyliğine atandı; Saruhan Sancak Beyliğine ise kardeşi Şehzade Mehmet getirildi. Şehzade Mehmet’in beklenmedik şekilde 1543’te ölümünden sonra Saruhan Sancak Beyliğine Şehzade Selim getirilirken; Şehzade Mustafa ise Konya Sancak beyliğine atandı.

Kaynaklara göre pek çok devlet adamının gözünde, Şehzade Mehmet’ten sonra veliahtlığa Şehzade Mustafa layık görülmekteydi[1]. Taht yarışında Mustafa’yı bertaraf edebilmek için Hürrem Sultan’ın emri ile Sadrazam Damat Rüstem Paşa tarafından sahte mektuplar ürettiği düşünülür. Bu mektuplar, Şehzade Mustafa’nın babası hayatta iken onun tahtına göz diktiğini gösterir niteliktedir. Başlangıçta iddialara inanmayan Kanuni, Nahçiven Seferi’ne çıktığında Konya Ereğlisi tarafında (bugünkü Akhüyük Köyü) konakladığı sırada el öpmeye gelen Şehzade Mustafa’yı orada boğdurdu. Şehzade’nin saray hademelerinden Zal Mahmut Ağa’nın arkadan saldırması sonucu hayatını kaybettiği düşünülür[2]. Cesedi çadırın önüne asılmış, cenazesi daha sonra Bursa’ya gönderilerek II. Murat türbesi yakınına defnedilmiştir. Şehzade Mustafa’nın türbesi, 1555 yılında kardeşi Şehzade Selim tarafından yaptırılmıştır.

Youtube Videolarını Mp3 Olarak indirme Youtube Videolarını nasıl indirebilirim

Bir Çok İnternet Kullanıcısınız Sıkıntı Çektiği Olay;Youtube.Com Videoları Mp3 olarak indir ememe,Youtube.Com Videoları mp3 olarak indirme Olayı Gerçekten Biraz Karışık,Kullanıcılar Genelde Videoları Mp3 Olarak indirmek istemekte ve Başaramamakta .Ancak Teknolojinin Sınırı yoktur Elbetteki Youtube.Com Videolarını Mp3 Olarak indirebilirsiniz.Bunun için Yapmanız Gereken Mozilla Firefox'un Bir Eklentisi Olan Easy YouTube Video Downloader 5.9 Adlı Program imdatınıza Yetişiyor. Eklentiyi indirdikten sonra Bilgisayarınıza Kurun Ve Youtube.Com Videosunu izlerken . Download Simgesi Belirecek Ona Tıklayın Ardından Mp3 Yazısına Tıklayın Tamamdır. Artık Sizde Bu Program Sayesinde Rahatlıkla Youtube.Com Videoları Mp3 Olarak indirebileceksiniz.

Tablet PC Fatih Projesi nedir? tablet bilgisayar

2011-2012 öğretim yılında ikinci dönemin başlangıcıyla birlikte ‘tablet’li eğitime de geçildi. Milli Eğitim Bakanlığı, 17 ildeki 52 okulda 12 bin 800 tablet dağıttı. Tabletlerde 3G desteği yok… Erdoğan, karatahtanın tarihe karıştığını söyledi

FATİH Projesi’nin pilot uygulamasını oluşturacak olan 8500 adetlik bu ilk etap ihalesinin 3 farklı modeli kapsayan teknik şartnamesinde, söz konusu tablet bilgisayarlar için belirlenen teknik özellik şartları şöyle:

Fatih Projesi Tablet Özellikleri

İşletim Sistemi: Android 3.0 (tablet 1 ve 2), Android 2.3.4 (tablet 3)
İşlemci: 1 GHz hızında tek çekirdekli veya 800 MHz çift çekirdekli
Bellek: 1 GB RAM (tablet 1 ve 2), 512 BM RAM (tablet 3)
Ekran: 10.1 inç (tablet 1 ve 2), 8.9 inç veya 9.5 inç (tablet 3)
Ekran çözünürlüğü: 1280×800 piksel (tablet 1 ve 2), 1280×768 (tablet 3)
Depolama: 16 GB
Bağlantı: USB ve Micro USB, dahili 802.11 b/g/n (Wi-Fi)
Pil: 8600 mAh (tablet 2), 3250 mAh (tablet 1), 6000 mAh (tablet 3)
Diğer: Flash desteği
Proje İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun, Uşak ve Yozgat’taki 52 okulda hayata geçirildi.

14 şubat sevgililer günü hediyeleri...

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.
Sihirli Kupa, Su Saati,Sevgilinizin en sevdiği kitabın ilk baskısı
Sevgilinizin en sevdiği film
İlgi alanlarına yönelik bir set ( Resim çizme seti, At binme kıyafetleri gibi. )
Tek içimlik kahve ( kahve yerine en sevdiği çayı veya başka bir içeceği de koyabilirsiniz.
Ona Puzzle Hazırlayın.
Sizin için çok özel bir fotoğrafı puzzle yaptırıp ona hediye edin. Hem çok duygulanmasını hem de iyi vakit geçirmesini, bu hediye ile rahatça sağlarsınız. Resimlerinizi puzzle haline getirecek bir çok firma bulunmaktadır.
Kapısına Sürpriz Bir Hediye Bırakın.
Sevgilinizin kapısının önüne yere en sevdiği tatlıyı, yemeği veya en sevdiği içkiyi güzel bir şekilde paketlenmiş halde bırakın. Daha sonra zili çalın ve mümkünse 5 dakika sonra ortaya çıkmak üzere saklanın. Tabi bu sürprizi yaparken sevgilinizin evde olduğundan ve kapıyı açmak için uygun olacağından emin olmanız sizin yararınızadır.

Pis Yedili 16.Bölüm Fragmanı 14 şubat 2012 izle 14.02.2012

Çocuklar Duymasın 87. Bölüm full hd izle Tek Parça yeni bölüm

Pis Yedili 15.Bölüm full hd izle 7 şubat 2012 salı pis yedili yeni bölüm

>

Pis Yedili 14. Bölüm full hd izle tek parça

Fatmagülün Suçu Ne 61.Bölüm 9 şubat 2012 perşembe full izle 9.02.2012

Kerim'in gözlerini açmasıyla birlikte başta Fatmagül olmak üzere herkesin yüreğindeki korkular yerini sevince bırakır. Ancak bu sevinç çok uzun sürmez. Önce Mustafa'nın serbest kaldığı haberi hastaneye ulaşır. Bunun hemen ardından ise, Mustafa tüm tehlikeleri göze alarak Kerim'in karşısına çıkmanın bir yolunu bulur. Mustafa'nın içindeki intikam ateşi, Mustafa'yı hesaplaşması için Kerim ve Fatmagül'le bir araya getirir.
Mustafa'nın tüm suçlamalarının hedefinde Kerim vardır. Yaşadığı kayıplardan sonra asıl "mağdurun" kendisi olduğunu düşünen Mustafa, hastanede büyük bir şov sergiler. Bu olay Kerim ve Fatmagül'ü ayrı ayrı etkisi altına alırken, eski hesaplaşmaları gün yüzüne çıkarır. Bir sene önce Ildır'daki "o gece" yaşanmasaydı sorusu akıllardaki yerini yeniden alır.
Öte yandan Mustafa, Asu'nun ve şansının yardımıyla hakkındaki suçlamalardan aklanma fırsatı bulur. Ne olursa olsun Kerim'in vurulma olayının peşini bırakmayacak tek kişiyse Fahrettin Ilgaz'dır. Mustafa zincirlerinden kurtuldukça daha tehlikeli olmaya başlarken; Fatmagül Kerim'le düğünleri için büyük bir adım atar.

Kurtlar Vadisi Pusu Bolum.147 full tek part izle 9 şubat 2012 izle 9.02.2012


Genel Genel