11 Mart 2012 Pazar

21 mart 2012 - Nevruz ve Nevruz Bayramı nedir

Nevruz, Farsça “Yeni Gün” anlamına gelir. Baharın gelişini, tabiatın uyanışını simgeleyen Nevruz; her yıl 21 Mart’ta kutlanır.

Nevruz, Türkler’in ilk millî bayramıdır. Çin kaynaklarında; Hunlar’ın milattan yüzlerce yıl önce 21 Mart’ta hazırladıkları yemeklerle kırlara çıktıkları, bahar şenlikleri yaptıkları görülmektedir. Uygurlar’ın Nevruz kutlamalarını tasvir ettikleri tabloları bulunmaktadır. Osmanlılar’ın ise “Sultan-ı Nevruz” adı altında bizzat padişahın katılımıyla törenler yaptıkları bilinmektedir. Yakın çağımızda da, Atatürk’ün Nevruz şenlikleri düzenlettiği ve kendisinin de katıldığı bilinmektedir.

Nevruz, özbeöz bir Türk bayramıdır. Temeli beş bin yıllık Türk tarihiyle bir olan Nevruz; Türkler’de bir tabiat, varoluş, diriliş bayramı olarak algılanmıştır. Bunun içindir ki Nevruz’un diğer bir adı da Ergenekon’dur. Nevruz’un diğer bir adının Ergenekon olmasının nedeni: Toprağın yağmurlarla ıslanıp sonra üzerinin karla kaplanıp kısa bir ölüm uykusuna yatması ve daha sonra baharın (Nevruz’un) gelmesiyle yeniden canlanıp, dirilmesi aynı Türkler’in 400 yıl boyunca dört tarafı yüksek dağlarla kaplı bir vadide sıkışıp daha sonra dağları aşıp hürriyetlerine kavuşması yani yeniden dirilmesi olayına benzetilmesindendir

Hababam Uzay dizisi

Show Tv’nin yeni komedi dizisi Hababam Uzay‘ın çekimlerine başlandı. Hababam Uzay dizisinin yönetmenliğini Tayfun Güneyer üstlenirken, başrollerinde Peker Açıkalın, Ufuk Özkan ve Sinan Çalışkanoğlu’nun olduğu dizinin Mart ayında Show Tv’de yayın hayatına başlaması bekleniyor

2012 AÖF Sınav Takvimi Tarihi ve Başvuru Zamanı Vize Final

Anadolu Üniversitesi tarafından gelen açıklamada 2012 AÖF sınav takvimine göre bu yıl Açıköğretim, İktisat, İşletme (Yıllık) Ara Sınavları 07-08 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacağı bilgisine yer veriliyor. AÖF öğrencileri 2012 yılında tüm derslerden gireceği 2012 AÖF ara sınavlarında müfredatın yarısından sorumlu tutulacaklar. AÖF öğrencilerinin ara sınavlarda alacakları puanlar sınıf geçme notunun %30’un oluşturuyor. 2012 AÖF vizelerinin (Ara Sınav) ardından AÖF e-öğrenme web sitesinden 2012 AÖF ara sınav soruları ve cevapları yayınlanacak.

2012 SBS Sınav Tarihi ne zaman

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2012 yılında yapacağı sınavlara ilişkin sınav takvimini açıkladı. Bu doğrultuda 8. Sınıf Seviye Belirleme Sınavının(SBS) ne zaman yapılacağı da belli oldu. İşte Ayrıntılar:

Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim 8. sınıflara yönelik Seviye Belirleme Sınavı’nı (SBS) 9 Haziran 2012 Cumartesi günü yapacak.

Bakanlık, ilköğretim 8. sınıflara yönelik Seviye Belirleme Sınavı’nı (SBS) 9 Haziran 2012′de yapacak. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı da, 9 Haziran 2012′de yapılacak.

İlköğretim 5, 6, 7. ve ortaöğretim 9, 10 ve 11. sınıfların gireceği Parasız Yatılılık ve BurslulukSınavı ise 10 Haziran 2012 tarihinde düzenlenecek.

YGS Giriş Yerleri – ÖSYM 2012 ne zaman aciklanacak

2012 YGS Giriş yerleri mart ayının 3. haftasının başından itibaren açıklanmaya başlayacak. Sınav giriş yerlerinizi nasıl öğreneceğinizi buradan takip edebilirsiniz…

2012 yılında LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) heyecanı 16 -24 Haziran 2012 tarihleri arasında lys sürecek. 2012 yılında bir üniversite hayali kuran yüz binlerce genç YGS’nin ardından LYS’ye giriyor. 2012 LYS Başvuruları mayısın ilk haftasından itibaren yapılmaya başlanacak. 2012 LYS’ye giriş yerleri ise en geç haziran ayının ikinci haftası itibariyle belli olacak. LYS Giriş yerleri ÖSYM (Ölçme Seçme Yerleştrime Merkezi) internet sitesinin aday işlemleri menüsünden öğrenilebilecek.

2012 POMEM Öğrenci Alımı Takvimi 2012 Mart Ayında Açıklanacak

2012 yılında POMEM’lere öğrenci alımına yönelik başvuru süreci 2012 mart ayı içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından duyurulacak. Konu ile ilgili EGM’nin açıklaması aşağıda yer alıyor.

12. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürlüklerine öğrenci alımına yönelik başvuru, şartlar ve sınav takvimi 2012 yılı MART ayı içerisinde www.egm.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

Genel Genel