12 Şubat 2012 Pazar

Whitney Houston hayatını kaybetti

11 Şubat 2012 günü, saat (TSİ) 23:55'de Los Angeles'deki Beverly Hilton otelinde ölü bulundu.
Grammy ödüllü şarkıcı ve oyuncu Whitney Houston 48 yaşında hayatını kaybetti.

Whitney Houston hayatı

Whitney Houston (d. 9 Ağustos 1963 - ö. 11 Şubat 2012), ABD'li şarkıcı.

Whitney Houston, Ciccy Houston gibi başarılı bir gospel sanatçısının kızı, Dionne Warwick gibi başarılı bir R&B sanatçısının kuzeni olarak dünyaya geldi. Ayrıca efsane isim Aretha Franklin vaftiz annesiydi. Böyle bir ailede Whitney de çocukluk yaşlarından itibaren müzikle ilgilenmeye başladı. Önceleri doğduğu yer olan New Jersey'deki kilise korolarında şarkı söyleyen Whitney ,zamanla profesyonelliğe adım attı.

Önceleri annesinin, Chaka Khan'ın ve Lou Rawls'ın vokalistliğini yapan Whitney aynı zamanda modellik de yapıyordu.

Zamanın 'Glamour','Seventeen' gibi dergilerinin kapaklarını süslüyordu. Öte yandan sesini geliştiriyor, ilerideki profesyonel yaşamına yavaş yavaş hazırlık yapıyordu.
1990'da Whitney 3.solo albümü "I'm Your Baby Tonight" çıkarmıştır. 10 milyon gibi bir satış elde etse de önceki albümlerinden daha az satmıştır. Bu arada olimpiyatlar için seslendirdiği 'One Moment In Time' adlı parçayla listelerde önemli başarılar elde etmiştir. 1992'de Whitney, Oscar'lı aktör Kevin Costner'la The Bodyguard adlı filmde başrolü paylaşmıştır. Film fazlasıyla beğenilmiştir. Ama asıl başarı Whitney'in filmden sonra çıkardığı soundtrack albümle gelmiştir. Dünya çapında 42 milyona yakın satan soundtrack Whitney'in en büyük hitlerini barındırmaktadır. "I Will Always Love You" single'ı başlıbaşına 20 milyona yakın bir satış elde etmiş ve kendi dalında bir rekor kırmıştır.

Whitney Houston öldü

Amerikalı ünlü şarkıcı Whitney Houston, 48 yaşında hayatini kaybetti.
"The Bodyguard" adıyla gösterilen filmindeki "I Will Always Love You" (Seni Daima Seveceğim) şarkısıyla Türkiye'de de milyonlarca kişinin gönlüne taht kuran Whitney Houston dün gece 23:55 de Los Angeles’daki Beverly Hilton otelinde ölü bulundu.

saç dökülmesi

Saçın gelişme evresi nelerdir.Bir saç kökü 6 yıllık süre boyunca hızlı bir büyüme yaşar, ardından 6 aylık bir süre dinlenme evresine geçer, bu sırada saç artık uzamaz. Bundan sonraki evrede ise saç dökülür. Bu sürecin sonunda eski saç telinin yerini yeni bir saç teli alır. İlk evre olan büyüme evresinde saç teli ayda 1 – 1,5 santimetre kadar uzar. Ancak saç telinin bu sağlıklı döngüsü bazen belli başlı sebeplerden ötürü sekteye uğrar: Saç dökülmesinin en yaygın sebepleri yetersiz veya dengesiz beslenme, ilaçların yan etkileri, aşırı stres, hormonal bozukluklar veya bazı hastalık türleridir.

zeytinyağının faydaları neler

Besin kaynağı kalp dostu zeytinyağının faydaları nelerdir?
güçlenmesini hızlandırır. Başta E vitamini olmak üzere A, D, K vitaminleri içerir. Bu vitaminlerin sayesinde hücrelerin yenilenmesinde doku ve organların yaşlanmasını geciktirmede etkilidir.
*Cildi besler, saçları korur. İçerdiği linoleik asit sayesinde anne sütünden kesilmiş bebeklere (4 -5 aydan sonra bir kaç damla) yağsız inek sütünekarıştırılarak verilir. Bebekler için doğal besin işlevi görür.
*Zeytinyağının en önemli özelliklerinden biride kalp ve damar hastalıkları üzerindeki olumlu etkisidir. Kalp krizi riskini azalttığı gözlenmiştir. Bir çorba kaşığı zeytinyağı 14 gr, 120 kalori içerir. Akdeniz ülkelerinde yaşayanların kalp krizi riskinin diğer ülkelere göre daha az olduğu görülmüştür
*Zayıflama diyetlerinde zeytinyağını öğünlerden çıkartmak son derece sakıncalıdır.
*Yine zeytinyağının bağırsak, idrar yolları, safra kesesi gastritin giderilmesinde de etkin olarak kullanılabilir.

Bir dev çöküyor

132 yıllık geçmişi bulunan Fotoğrafçılık ve film sektörünün dev ismi olan Kodak, dijital çağa ayak uyduramadı ve iflas başvurusunda bulundu.
Kodak 2011 sonuna dek alıcı bulamazsa masraflarını karşılayamaz hale geleceğini duyurmuştu.

Kodak şirketinde iflas koruma sürecinden etkilenebilecek 19 bin çalışan var.

Şirket, zirvede olduğu 1980'li yıllarda dünya genelinde 145 bin kişiyi istihdam ediyordu.

Kodak, 2003 yılından bu yana 12 üretim tesisini kapatmak zorunda kaldı.

Genel Genel