12 Şubat 2012 Pazar

Whitney Houston hayatı

Whitney Houston (d. 9 Ağustos 1963 - ö. 11 Şubat 2012), ABD'li şarkıcı.

Whitney Houston, Ciccy Houston gibi başarılı bir gospel sanatçısının kızı, Dionne Warwick gibi başarılı bir R&B sanatçısının kuzeni olarak dünyaya geldi. Ayrıca efsane isim Aretha Franklin vaftiz annesiydi. Böyle bir ailede Whitney de çocukluk yaşlarından itibaren müzikle ilgilenmeye başladı. Önceleri doğduğu yer olan New Jersey'deki kilise korolarında şarkı söyleyen Whitney ,zamanla profesyonelliğe adım attı.

Önceleri annesinin, Chaka Khan'ın ve Lou Rawls'ın vokalistliğini yapan Whitney aynı zamanda modellik de yapıyordu.

Zamanın 'Glamour','Seventeen' gibi dergilerinin kapaklarını süslüyordu. Öte yandan sesini geliştiriyor, ilerideki profesyonel yaşamına yavaş yavaş hazırlık yapıyordu.
1990'da Whitney 3.solo albümü "I'm Your Baby Tonight" çıkarmıştır. 10 milyon gibi bir satış elde etse de önceki albümlerinden daha az satmıştır. Bu arada olimpiyatlar için seslendirdiği 'One Moment In Time' adlı parçayla listelerde önemli başarılar elde etmiştir. 1992'de Whitney, Oscar'lı aktör Kevin Costner'la The Bodyguard adlı filmde başrolü paylaşmıştır. Film fazlasıyla beğenilmiştir. Ama asıl başarı Whitney'in filmden sonra çıkardığı soundtrack albümle gelmiştir. Dünya çapında 42 milyona yakın satan soundtrack Whitney'in en büyük hitlerini barındırmaktadır. "I Will Always Love You" single'ı başlıbaşına 20 milyona yakın bir satış elde etmiş ve kendi dalında bir rekor kırmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel