14 Ocak 2012 Cumartesi

BURSUN GERİ ÖDENMESİ - ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ TAKSİTLERİNİN ÖDENME ZAMANI - KREDİ BORÇLARININ ERTELENMESİ -

BURSUN GERİ ÖDENMESİ

Kurum gerekli gördüğü takdirde burs alan öğrencilerin belge veya durumlarını araştırabilir.Araştırma sonucunda öğrencinin belgelerinde veya durumunda gerçeğe aykırı bir hususun tespit edilmesi halinde bursu kesilir.Ödenen bursların tamamı öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek,18/01/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenen esaslara göre tahsil edilir.
Öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumundan en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alanların bursları,ceza aldığı tarih itibariyle kesilir.Verilen disiplin cezasının öğretim kurumunca geç bildirilmesi halinde ise cezanın verildiği tarihten sonra yapılan ödemeler,Burs,Kredi Yönetmeliğin 31 inci maddesi hükmüne göre tahsil edilir.
Öğrenciye burs verilmekte iken,bursun kesilmesini gerektirecek bir durum ortaya çıktığında,bursun kesilmesini gerektiren durumun gerçekleştiği tarih itibariyle bursu kesilir.Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek,Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.


--------------------------------------------------------------------------------

ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ TAKSİTLERİNİN ÖDENME ZAMANI

Borçlu öğrenim ve/veya katkı kredisi taksitini her dönemin son ayının en geç sonuncu iş günü mesai bitimine kadar ödemekle yükümlüdür. Taksitleri daha sonraki bir tarihte ödeyenler zamanında ödememiş sayılırlar.
Ödeme günü (borcun aylıktan kesilmesi hali hariç) taksitin havalesi ile ilgili banka dekontunun tarihidir.
Ödemeyi ve gününü kanıtlama yükümlülüğü borçluya ait olup, ödemelerde bir ihtilaf halinde Kurum kayıtları esas alınacaktır.
Öğrenim ve katkı kredisi borçlusu olup, borç taksitlerini zamanında ödemeyenlerin birinci defada, borçlarının bir yıllığı, tekrarında ise tamamı, muaccel olur.
Muaccel olan borçlar bu tarihten başlayarak 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerine göre vergi daireleri yada mal sandıklarınca tahsil olunarak, Kurum hesabına aktarılır.

KREDİ BORÇLARININ ERTELENMESİ

Kurumdan öğrenim ve/veya katkı kredisi alan, borç ödeme vadesi henüz başlamayanlar ile borçlarını aksatmadan ödeyen borçluların Kuruma müracaatı esnasında; Emekli Sandığı,SSK,Bağ-Kur veya sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilişkisinin bulunmaması halinde, ilgilinin talebi ile borcunu ödemesi, kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak sureti ile birer yıllık sürelerle Kurumca ertelenmektedir.

TAKİPTEKİ KREDİ BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI

Kurumumuza olan öğrenim ve katkı kredisi borçlarını süresi içerisinde ödemeyenlerin 6183 sayılı Kanun gereğince takibe alınmış borçları 10 Temmuz 2009 gün ve 27284 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5917 sayılı Kanunla yeniden yapılandırılmış olup,bu uygulama 12 Ekim 2009 tarihi itibariyle sona ermiştir.

BURS,ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ KONUSUNDA OLUŞAN SORUNLARI

Burs,öğrenim ve katkı kredisi konusunda soru ve sorunları olan öğrenciler;

Posta ile:

YURTKUR Kredi Dairesi Başkanlığı
Cemal Gürsel Cad.No:61
06590-Cebeci-ANKARA

Elektronik Posta ile:

http://www.kyk.gov.tr/Yurtlar/krediMailGiris.do alanına girerek
Telefon ile:

444 1961 nolu çağrı merkezinden gerekli bilgileri alabilmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel